dimecres, de març 28

"no entiendo el lío de Cataluña”

Amb una antena cap Catalunya per seguir el que està passant anem seguint la feina parlamentària.
Hem aprovat el projecte de llei d’investigació biomèdica
Una diputada socialista de la comissió, amb la que hi tinc confiança, se m’acosta i diu “no entiendo el lío de Cataluña”, li he explicat com he pogut.
Un bon polític 1 :ha de fer una bona feina,2 :te d’ explicar-la i 3: procurar que s’entengui.
Aquests dies, no sé si som massa bons polítics: la proposta és que la que molts esperem, donar veu al poble de Catalunya , però no sé si tothom ho entén.
Aquí a Madrid no ho entén ningú, i a Catalunya no ho sé.
Sempre ens queda allò de “el temps ens donarà la raò”

Angola
Hem rebut una delegació del grup parlamentari del Partit UNITA.
Angola està en procés de consolidació democràtica, els militars són a les casernes però la Pau, és fràgil, existeix una violència latent que és manifestat en continus assassinats, casualment sempre de membres de la oposició.
Venen aquí per aprendre de la experiència espanyola de reconciliació nacional, si sabessin que aquí de reconciliació res, no deuen saber el que va passar en acabar la guerra civil. Però els fatxes han aconseguit vendre “la moto” de que aquí hi ha hagut reconciliació.
M’ha cridat la atenció el paper que pot tenir internet en el procés de democratització, hauríem de lluitar per una xarxa global, amb accés fàcil i barat, que funcionés amb energia solar, per no dependre del subministrament energètic.

Els fatxes ja hi tornen
Avui estava al Ple tranquil·la esperant el meu torn per fer la pregunta a la Ministra de Sanitat sobre la homologació del títol de psicòlegs clínics i m’he quedat de pedra al sentir la intervenció d’un fatxa, barrejant ERC, Zapatero i política terrorista. Volen atacat al PSOE i no tenen manies, adjunto el teletip d' EUROPA PRESS que ho explica prou bé.

MADRID, 28 (EUROPA PRESS)

Rosa Bonàs, diputada de ERC en el Congreso, afirmó hoy ante el Pleno del Congreso que el PP está promoviendo un "clima irrespirable" con el objetivo de llegar al poder y emplazó al presidente del Congreso, Manuel Marín, a evitar que se reproduzcan "insidias" y "falsas imputaciones" en los debates.

El incidente se suscitó al interpretar ERC que un diputado del Grupo Popular, Carlos Salvador, de UPN, había tratado de mezclar a su partido con ETA durante su intervención en la sesión de control de esta tarde.

En concreto, el diputado de UPN había dicho que el PSOE cambió su estrategia antiterrorista de alianza con el PP desde el primer día en que recabó el apoyo de ERC para la investidura de José Luis Rodríguez Zapatero como presidente, ya que los actuales socios del Gobierno "jamás apoyaron medidas eficaces" contra ETA. "¿Alguien se va a creer que iban a mantener la misma política antiterrorista y a la vez obtener el apoyo de ERC?", se preguntó.

La diputada de ERC pidió la palabra de inmediato, pero Marín, siguiendo los usos y costumbres de la Cámara, no se la concedió hasta terminada la tanda de preguntas al Gobierno. Según dijo, del "tono" de las palabras del diputado del Grupo Popular se desprende una "conexión" de ERC, partido democrático, y una organización terrorista.

Bonàs considera que este tipo de episodios se van a repetir hasta las elecciones generales porque, en su opinión, el PP quiere "crear un clima irrespirable para llegar al poder", por lo que emplazó a Marín a tomar medidas: "Es su obligación evitar estas insidias y falsas acusaciones --emplazó--. Tiene criterio para interrumpir".

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...