dijous, de març 15

Llei d’igualtat "efectiva"

Avui s’ha aprovat definitivament La Llei d’Igualtat.
Vaig començar com a ponent i al incorporar-se la Georgina se’n va fer càrrec ella, però vaig estar en les primeres negociacions amb el Ministre Caldera. Va se quan vàrem introduir les millores per les mares autònomes en el subsidi de maternitat, i la cotització pena per les dones que redueixen jornada per tenir cura de familiars.
De la Llei el que més s’ha comentat ha estat la paritat de les llistes electorals, les dues setmanes de paternitat i la paritat dels consells d’administració de les empreses.
Son mesures que poden semblar una mica de bombo, que el PSOE ja el necessita, ja sabem que la paritat de les llistes electorals no facilitaran el que les dones es puguin dedicar més a la política, ni la paritat dels consells d’administració, farà que sigui més fàcil per a les dones l accedir als llosc de responsabilitat a les empreses. Encara hauran de demostrar que tot i sent mares són més treballadores que els seus companys.
Però la Llei té elements molt importants que poden suposar l’inici d’un gran canvi.
El permís de paternitat, és un missatge clar de que la cura de la canalla és cosa de dos.
Les dones parim, això només ho podem fer nosaltres, però després ells poden fer el mateix que nosaltres al 50%.

Es reconeix el dret a conciliar la vida laboral i familiar. ¿Què vol dir això? La resposta la tenim nosaltres noies. Som conscients que a les pymes sempre es va curt de personal, però precisament perquè poden ser més flexibles, també poden tenir més cura de les necessitats personals de cada treballador/ra. Fins ara no s’hi havien d’amoïnar, Ara ho hauran de tenir en compte. Evidentment, caldrà diàleg, imaginació.
No és tracta de treballar més hores, es tracta d’augmentar la productivitat, s’ha d’anar canviant el “xip”.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...