dissabte, de juliol 29

Primer dia al Congo



comença el dia des de la finestra del Gran Hotel, al fons, el riu Congo


El meu primer dia al cor de l’Àfrica.
Primer, visita a la Missió Electoral de la UE. Ens informen de la gran feina que suposa organitzar eleccions en un país tan gran com la Europa en que no hi han comunicacions, que el transport es fa amb piragua, i on encara hi ha molta gent armada.
Segon visita a les tropes espanyoles. Primera i crec que darrera vegada. Em permeto fe una mica de ironia sobra la independència de Catalunya i crec que no s’entén massa bé. Deixo el tema, estan fent una bona feina. Els exercits han de ser per això, per defensar als ciutadans i permetre un mínim de garanties.
Tercer: reunió amb els candidats a la presidència del país. Hi ha m´3s de 30 candidats, els principals Joseph Kabila i Bemba no hi són. Molts son ex-ministres de Mobotu.
Després, sopar a l’ambaixada. Hi venen un grup de dones candidates a diputades. A la meva taula, hi seu Mme. Bazaiba, independent. Les dones congoleses, són molt potents, sembla que elles seran més capaces de tirar el país endavant que no pas els seus homes.
Conec també al DR. Dalmau, un català que viu al Congo des d’abans de la independència.

Posted by Picasa el riu Congo al capvespre. Una piragua fa contraban entre Congo Brazzavil·le l la RDC

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...