dijous, de febrer 8

Els pactes de CiU als despatxos

(imatge del Congrés, diputats negociant)
La “real politic” és la que té lloc als despatxos a porta tancada, amb això s’ha de reconèixer que CiU hi té la mà acostumada.
Avui estem debatent un Real Decret per el que la Ministra de Sanitat canvia una disposició de la Llei del Tabac per la que es prohibeix la publicitat en las carreres de motor internacionals.
Aquest disposició donava una prorroga de tres anys al Circuit de Montmelò perquè es poguessin complir uns contractes preexistents amb determinades escuderies. Així la Generlitat (que té un 80% de participació) evitava pagar possibles indemnitzacions per incompliment de contracte.
Ara arriba una disposició de la Unió Europea que podria sancionar a l’Estat espanyol per no transposar bé la directiva. Davant d’això la Ministra proposa anul·lar la excepció.
Fins aquí molt bé, ja ens va semblar en el seu moment que potser no era el procediment més adequat posar la transitòria a la LLei.
Ara bé. Si és l’Estat, el que canviant una legislació de la nit al dia causa prejudicis, ha d’assumir la indemnització. Això no queda tan clar a la legislació existent i podria ser que una altra vegada els ciutadans de Catalunya acabéssim pagant la indemnització.
He demanat el suport de CiU per incloure una clàusula de salvaguarda, que deixés clar que en cas de reclamacions l’Estat es constituís com responsable civil subsidiari.
La resposta de CiU ha estat negativa perquè “ ja ho tenien pactat”, a la meva pregunta ¿a canvi de què? M’ha respost en Sanchez Lliure, “ de les nostres coses”
¿Quines coses? Això només ho sap el Duran i Lleida i la Ministra de Sanitat.
Així lluiten per Catalunya els nacionalistes.



¿D'on prové la electricitat que consumim?

El govern espanyol a proposta d’Erc va aprovar un Real Decret 1454/2005 per el que s’estableix la obligació de informar al consumidor sobre el origen de la electricitat consumida i el seu impacte en el medi ambient.
Des del 24 de juny els consumidors tenim el dret de conèixer el origen de la electricitat consumida en cada factura. Davant de que he constatat que no es complia he fet una pregunta al govern .
M’han contestat que les companyies que no compleixin amb el Real Decret poden rebre una multa de 60.101,20 euros.
Així, ja ho sabeu, comproveu si a la vostra factura hi consta quin % d’energia és nuclear, de cicle combinat o de renovables, i en funció del % podem escollir la companyia més responsable en la preservació del nedi ambient.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...