dimecres, de febrer 21

Llei del Sòl

Avui passa per comissió la "Ley del Suelo", és un intent des del treball parlamentari pe reconduir les regles del joc. Hem comprovat que la política del PP de deixar tot el sòl disponible per urbanitzar no ha portat com ells esperaven una reducció del preu del habitatge.
Les regles del mercat no funcionen quant la oferta està en poques mans, no tothom té accés a comprar sòl, i els que sé en tenen simplement s’han dedicat a acaparar i a especular.
Resultat: som el país europeu on la gent s’ha d’endeutar més per accedir a la vivenda i el que és més greu, cada dia augmenta la gent que no tindrà mai accés a un habitatge de propietat, que no seria greu si algú li garantís una vivenda digna.
En aquests moments, la gent torna a viure de relloguer com després de la guerra quant hi havia manca d’habitatge, amb l’agravant de que ara sobra habitatge.
Per això, avui és un dia important, la dreta en aquest cas, CiU, PP, PNV estan molt gelosos del es competències i algú del INCASOL, també.
En aquest país hi ha un problema molt greu, no ho solucionarem amb un llei, però sí que podem canviar les regles del joc, amb l’excusa d les competències, es deixa barra lliure a alcaldes i regidors d’urbanisme.
En aquest cas, com a la llei de la dependència, estic a favor de posar unes bases que s’hagin de complir per a tothom.
Tampoc podem ser passerells que a Catalunya apugem el llistó i a Fraga no.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...