dissabte, de juny 16

Hem investit a un nou alcalde a Sta. Perpètua.

 http://www.control-q.net/ple

Mentre esperàvem el començament del Ple, m’he acostat a saludar a la alcaldessa sortint i m’ha esquivat, després en el Ple ha tingut una intervenció plena de ressentiment.

¿Què es pensava?

Públicament fa un any va trencar les relacions amb ERC indefinidament. Durant tota la legislatura mai ha tingut un gest d’apropament cap el grup municipal d’ERC.

Ja no parlem de mi, com a diputada de Sta. Perpètua m’ha ignorat completament. Mai he rebut una invitació a cap acte oficial.

Tot això es pot deixar de banda i començar de nou, la política es això, tot i així vaig ser jo qui va fer el primer pas. Per Sant Jordi em vaig dirigir al stand de ICV i vaig dir a un membre de la executiva ¿fins quan hem d’estar així?,No sabem què pot passar en un futur.

Silenci.

Eleccions. No tenen majoria . Silenci.

Al cop d’una setmana, em truca el nº 3 de la llista, quedo al mateix dia, li comento que tenim programes molt compatibles, però la nostra campanya ha estat per el canvi, i ho veig difícil, però ho portaré a la assemblea d’aquí dos dies. Em diu que la alcaldia es innegociable. Ho comunico a la assemblea i decideixen continuar conversant am el PSC.

Després ha corregut la veu que han ofert la alcaldia a CiU, no ho puc assegurar, perquè són rumors, però devia ser molt a darrer moment quant CiU ja havia decidit formar part del nou govern. Perquè jo sé que d’entrada no van oferir res.

¿Creia la Isabel García, que com que ICV era la llista més votada, els altres grups teníem la obligació de donar-hi suport?, si fos així per què no va donar ICV suport a CiU al govern de la Generalitat? També era la llista més votada.

Tot plegat em deixa molt perplexa, com després de tota la vida no fer res més que dedicar-se a la política, poden ser uns polítics tan dolents, pel que sembla confon la política amb la màfia, una cosa és dialogar i arribar a acords i un altra és manipular.

El seu discurs m’ha recordat la actitud del PP a Madrid després de les eleccions i també la de CiU a Catalunya, creuen que com que porten tan de temps en el poder que els hi pertany per sempre. Es difícil perdre, però al menys conservar les maneres.

Afortunadament és història passada.

Adjunto la meva intervenció.


Senyores i senyors regidors, ciutadanes i ciutadans de Sta. P.,
A les darreres eleccions municipals, la ciutadania de Santa Perpètua ha volgut que cap força política obtingués la majoria, fet que ens ha obligat a les diferents forces polítiques a arribar a un acord per formar un equip de govern.
Arribat a aquest punt:
ERC ha conversat amb aquelles forces polítiques amb les quals per posicions programàtiques era possible arribar a acords.
S’ha tingut en compte:
Primer: escoltar els nostres votants. Hem tingut en compte que des de fa un cert temps havíem detectat dins de la població unes ganes de canvi. De fet tota la campanya d’ERC a Sta. P va estar orientada en aquesta direcció, cap a una opció de canvi, cap a una opció de renovació.
Segon: hem escoltat el que ha dit la població a les urnes. El resultat de les eleccions deixa clar que a pesar de l‘abstenció, les forces que optaven pel canvi han estat les que més han incrementat en nombre de vots.
Encara que la força que governava fins ara a Sta. Perpètua continua sent la força més votada, ha sofert una pèrdua molt important de vot.
Per tant, la decisió va ser de primer intentar arribar a un acord amb aquelles forces en alça que són les que representaven una opció de renovació.
Quan des d’ ERC diem que és important canviar, no ho diem per les persones en particular, ho diem perquè creiem que després de com a màxim vuit anys, els càrrecs s’haurien de renovar i deixar pas a persones amb noves idees i amb noves iniciatives.
Per això ja diem ara que ERC, si es dóna el cas, es compromet a no mantenir una persona en el mateix càrrec més de 8 anys.
En optar pel canvi, no es tracta simplement de fer un traspàs de cadires, sinó de donar un nou impuls a la feina de l’Ajuntament.
Per això en les reunions mantingudes, abans de parlar del cartipàs municipal, s’ha parlat d’acords programàtics, és a dir, de la feina a fer.
Hem mantingut un intens contacte amb els grups polítics disposats a treballar conjuntament per poder elaborar un programa consensuat.
Després de dues setmanes de treball, podem presentar avui a la ciutadania un pla de treball consensuat amb les altres dues forces polítiques amb qui hem acordat constituir el nou govern de l’Ajuntament de Santa Perpètua.
S’ha treballat en un programa conjunt, com a pas imprescindible per constituir un govern consensuat i unit que treballi per objectius, amb una sola finalitat que és la de millorar les condicions de vida dels ciutadans i ciutadanes de Santa Perpètua.
Aquest Pla de govern conté fins ara 124 punts.
124 punts pensats per treure el màxim profit de totes les nostres instal·lacions i el que és mes important, de tot el capital humà de què disposem. Si els aconseguim portar a terme tots, sens dubte, haurem fet un gran pas endavant.
Santa Perpètua està paint un creixement intens i estem a les portes d’un altre important creixement poblacional, això requereix un esforç important per poder oferir a les persones els serveis necessaris, per vetllar per la qualitat de vida, que ens pertoca.
Un dels reptes de la nostra generació és la lluita contra el canvi climàtic, les mesures contra el canvi climàtic es prenen a gran escala en els fòrums internacionals, ara bé, el resultat dependrà de les mesures preses a petita escala, i aquí els ajuntaments tenim una responsabilitat important.
L‘eficiència energètica, l’estalvi d’aigua, l’estalvi de territori, la qualitat de l’aire que respirem, la preservació d’espais verds, la reducció de residus, la disminució dels sorolls, el model urbanístic, el desplegament d’un model alternatiu de transport que permeti prescindir en el possible del cotxe privat, són mesures , entre altres que les hem d’impulsar des de l’Ajuntament.
El sobtat augment de població s’ha de veure compensat amb l’enfortiment de la vida cultural de Santa Perpètua; la cultura juntament amb l’educació i l’esport, és l’eix que pot vertebrar la nostra societat, perquè Santa Perpètua no sigui només un lloc per dormir.

Volem que Santa Perpetua sigui un lloc per dormir bé, sense sorolls, per comprar bé, a prop de casa, per poder sortir a fer un tomb i trobar els amics, per poder anar a teatre, per poder participar en diferents activitats, per poder gaudir dels espais verds que encara queden, per poder tenir en definitiva una bona vida.
Construir la Santa Perpètua del futur pròxim, ja no es pot fer només amb ordenances municipals, es necessita la complicitat de la ciutadania; la tasca dels càrrecs electes és canalitzar i fer possible la participació, aquesta és o hauria de ser una de les prioritats dels polítics del segle XXI.
En aquest procés de canvi, d’una societat construïda en xarxa, les dones hi tindrem un paper decisiu, les polítiques pensades amb les dones i per a les dones són avui fonamentals per avançar en el camí correcte.
Les polítiques de conciliació familiar, de participació, volem que tinguin un pes important en aquest Ajuntament..
Sres. i srs. regidors, després d’una llarga època, on s’han fet moltes coses bé, ara és el moment de continuar fent les coses bé i millorar-les, per això és importantíssima la tasca de l‘oposició,
Demanem als grups de l‘oposició la seva col·laboració, per criticar el que no es faci bé, (que això segurament es farà) però, més que això, no volem desaprofitar l‘experiència acumulada, i els convidem a fer aportacions per a les quals tindrem tota la nostra consideració i manifestem la nostra disposició a rebre i valorar les seves aportacions i a treballar conjuntament.
Ciutadans i ciutadanes, volem que el govern que surti d’aquest plenari sigui un govern per a tothom, per als que l’han votat i per als que no; en un poble, els adversaris polítics no han de ser enemics i voldríem que s’acabés allò dels nostres i els vostres, que la política no dividís familiars i amics.
Els reptes que com a societat tenim al davant són massa importants perquè no intentem sumar esforços enlloc de restar.
Convidem als ciutadans i ciutadanes per tal que facin les aportacions que creguin necessàries des del seu àmbit; hem de tenir sempre present que l’Ajuntament és cosa de tots i no només dels regidors.
Als treballadors de l’Ajuntament, els animem a veure el canvi, si s’escau, com una oportunitat per renovar-se, per fer aportacions personals, per aportar iniciatives... i els animem a col·laborar per a la millora del funcionament i per tant per a la millora del servei a la ciutadania, que és en principi el nostre objectiu.
Esperem que us podem contaminar de la nostra il·lusió i que junts fem una bona feina en la nova etapa que a partir d’avui pugui començar.
El nostre vot a l‘alcaldia, per tot el que he dit, serà per a Manuel Ruiz com a cap de llista del grup amb més representació d‘entre les tres forces amb les quals hem arribat a un acord de govern.
Manifestem ja ara la nostra lleialtat al pacte arribat, el nostre desig de treballar des de la màxima col·laboració i disposició i esperem que sigui correspost pels altres dos grups, pel bé de Sta. Perpètua.
Moltes gràcies.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...