dimecres, de febrer 1

Delegació del Marroc

Avui he assistit a una interessant reunió.
Una delegació del Marroc ha vingut al Congrés a presentar als portaveus de la Comissió d’Afers exteriors dos informes.
L’Informe de la Instància Equitat i Reconciliació ha investigat les violacions dels Drets Humans al Marroc des de la Independència fins ara. Si es cert el que ens han explicat , al Marroc hi te lloc un procés molt interessant de recerca de la veritat i de reconciliació que al Estat Espanyol no s’ha fet i ja no es farà, el que posa en dubte la transició espanyola.
Tal com vaig manifestar als presents a la reunió, cap govern de l’estat s’ha atrevit amb la Llei de la memòria històrica, encara avui s’explica la historia dels vencedors.
Al Marroc es posa en marxa un procés de reparació comunitària al poble amazight, si s’hagués fet a l’estat espanyol amb el poble català, avui no veuríem com l’odi cap a Catalunya continua profundament arrelat dins de la societat espanyola.

El segon informe, es un projecte de desenvolupament i perspectives fins l’any 2025. El repte es difícil, però el Marroc ja forma part de nosaltres i no podem sinó col·laborar i ajudar perquè sigui possible. Un Marroc sense futur és una Catalunya sense futur, una Europa sense futur.
Una data important l’índex de natalitat avui al Marroc es de 2,5 criatures per dona.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...