diumenge, de febrer 26

Carod al Fòrum Europa

El Fòrum Europa, un grup d’empresaris de la capital del” reino”, organitza esmorzars a l’Hotel Ritz, on hi conviden protagonistes s de l’actualitat política.
El convidat exposa durant uns 30 minuts i després els presents li formulen preguntes.
L’escena es molt madrilenya, cortinatges i miralls daurats, els convidats solen ser polítics, ambaixadors, etc. i amb la presencia de tots els mitjans estatals. No s’estan de res,.
Avui el convidat ha estat en Josep Lluís Carod-Rovira.
Ha fet una de les intervencions més brillants que li he sentit mai. Ha estat clar, intel·ligent irònic i elegant.
Ha fet quedar be a ERC.
Ha començat dient que Catalunya no és el problema, el problema és Espanta, Catalunya es repensa contínuament, Espanya mira cap enrera i no es vol adaptar a les noves circumstàncies. El” kilometro cero” ja no quadra en un món multipolar.
El tema venia amb el fons de la polèmica del aeroport del Prat, en el Estatut del 30 de setembre hi havia el traspàs de ports i aeroports, ahir el PSOE va proposar traspassar els aeroports deficitaris, Sabadell, Reus i Girona, on s’hi ha de fer fortes inversions i al Prat un consorci amb majoria del Estat. A CiU i IC ja li va bé, “colocaran” alguns dels seus al Consorci i a cobrar, que són quatre dies.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...