dijous, de febrer 9

Estatut valencià

Dia de dol per els valencians i els catalans, avui el Congrés aprovarà l’Estatut valencià.
Lo trist del país valencià, es la disglòssia entre els seus polítics i el país.
Avui, legalment impecable, sortirà un Estatut que no és el dels valencians.
Amb presses i per interessos partidistes de curta mirada els dos grans partits estatals han cuinat un Estatut que accelera la assimilació total del País Valencià, la mort per inanició de la llengua valenciana.
La voluntat de separar el valencià del català, no és per una defensa del valencià sinó que el que busca es afeblir la llengua catalana i rematar el valencià.
Tots sabem que el català com llengua parlada per 10 milions de persones te una força moral i de mercat per fer-se sentir a Europa i al món.
Els que diuen defensar el valencià, el parlen només en la intimitat, si el parlen
I posem-nos a punt. Repassem la història, el primer plat és al País Valencià, el segon Catalunya, Balears és el complement.
I, fem crítica, al Principat ens hem desentès del País Valencià i de Balears, Pujol amb la teoria de la no intervenció va deixar barra lliure als assimilacionistes espanyols. Confirma la teoria de que CiU és un grup d’interessos que s’ha mogut per manegar el poder i ha utilitzat els sentiments del poble al seu gust, això sí amb un gran comunicador que ho va vendre admirablement.
L’Agustí acaba de fer un discurs impressionant, quan es publiqui el penjaré.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...