divendres, d’agost 11

On és l’Esquerra d’Israel?

Aquesta pregunta ens fèiem molta gent, finalment Amos Oz, A.B Yoshua , David Grossman, han publicat articles, no tan criticat la incursió del exercit israelià a Líban, però sí demanant un alto el foc i considerant la inutilitat d’aquesta “operació”.
El dissabte passat va haver-hi una manifestació a Tel Aviv de 2000 persones, podríem dir la manifestació dels 2000 justos o dels 2000 valents, perquè s’ha de ser valent per sortir a una manifestació amb tota la opinió pública segrestada al voltant de la idea de combatre fins al final.
Avui, comparant les edicions hebrea i anglesa del diari Ha Artec(ara tinc temps), he vist una notícia en el hebreu, que una manifestant ha estat ferit al cap per un bala de goma de la policia en una manifestació en contra del Mur en un poble de Cisjordània. Ells no en diuen Mur en diuen tanca.
A Israel sí que hi ha gent d’esquerres, els denominen activistes d’Esquerra. Vagi una salutació i tota la meva admiració per aquesta gent que continuen lluitant per un país democràtic i que respecti els drets humans.
També em xoca llegir que es refereixen al exercit israelià com a IDF (Forces de Defensa de Israel) ja sé que és la traducció de TZAHAL, però avui no deixa de ser irònic, per no dir hipòcrita, de fet el Noam Chomsky en parla bastant de l’ atac defensiu. Des del 11 de setembre, els atacs dels exercits occidentals sempre es podran denominar accions defensives, com ara la invasió d’Iraq.
Un altre notícia que m’ha xocat, l’exèrcit israelià volia comprar katiushes (Roquetes, els que fa servir Hezbal·la) als EEUU, però els americans s’hi ha negat al·legant que podria fer mal a la població civil del Líban. A aquestes alçades és commovedor que es preocupin per la població civil.
Avui es votarà al Consell de Seguretat de les NNUU, l’ alto el foc. El primer ministre d’Israel Ehud Olmert no ha deixat comparèixer a la Ministra d’Afers Exteriors Zipi Livni, perquè no resulti que “ ell fa la guerra i ella la pau”. Al final tanta destrucció, tantes vides segades, i tot es redueix a política interna. Al diari Haaretz hi han articles demanant la dimissió de Olmert davant del fracàs de la guerra, un alto el foc l’interpreten com una rendició a Hezbal·la.
Notícia de fa 10 minuts, el primer ministre dona llum verda a estendre la operació per terra en el Líban, i el IDF, ha capturat 350 soldats de l’exèrcit libanès. ?¿ la "tanca" a la sortida de Betlem

Fem sentir la nostra veu, m'ha arribat aquesta campanya:

Right now a tragedy is unfolding in the Middle East. Hundreds of civilians have died in the bombings in Lebanon, Israel and Palestine and the death toll is rising every day.
UN Secretary General Kofi Annan has called for an immediate ceasefire and UK Prime Minister Tony Blair has joined Annan in calling for the deployment of international troops to the Israel-Lebanon border. This is the best proposal yet to stop the violence, but for it to succeed other global leaders need to get behind it immediately.
I have just signed a petition urging regional and global leaders to speak out and support Kofi Annan's proposal. If people around the world can persuade their governments to unite in demanding a ceasefire, all sides in this conflict will be pressured to stand down. Can you sign the petition too?
http://www.ceasefirecampaign.org
The petition will be sent to key regional and global leaders and publicized in major newspapers in the Middle East, US and Europe. With enough signatures we can help pressure our leaders to stop the violence.
Thanks!

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...