dilluns, de setembre 11
11 de setembre 2006-09-11. Parlant de ridículs
El encara president Maragall ha dit que "és ridícul voler la independència", potser es més ridícul el paper que ha fet.
No fa gaires mesos, en privat, deia que si fos jove estaria amb ERC, el 30 de setembre va muntar una festa, (d’això sempre n’ha sabut, ja la pagaran els altres) quan ja tenia les tisores a punt per portar a Madrid.
Avui ha anat repetint que en el nou Estatut es reconeix a Catalunya com a Nació, si s’ha l’ha llegit i l’ha entès, hauria de saber que a l’article 1 diu que: Catalunya es una nacionalitat (igual que la resta de las Comunitats Autònomes, a mida que vagin reformant el seu Estatut). Això sí, en el preàmbul, fa al·lusió a que el Parlament de Catalunya ha definit de forma majoritària a Catalunya com a Nació. Ens venen a dir, “digueu el que vulgueu que no sou una Nació, nacionalitat i gràcies”.
Sr. Maragall ¿perquè és ridícul aspirar a la independència? ¿Son estúpids els maltesos i els xipriotes? ¿I els luxemburguesos? ¿I els danesos?
En fi, no calia ni fer comentaris.
A part de participar en la ofrena floral, on podeu veure a la foto uns joves, gens ridículs,(l’esperança continua) he aprofitat el dia per llegir un informe de la UE. sobre el procés de la adhesió de Turquia.
M’han cridat l’atenció, unes dades.
En el cas de la adhesió dels nous països membres, coneguts com els A8, els Estats membres van establir una salvaguarda per restringir la lliure circulació de persones. Tenien por de l’allau de immigrants de països del Est. Tres no van posar restriccions, Irlanda i el Regne Unit,(aquests dos van posar certes restriccions en beneficis socials) i Suècia sense restricció de cap tipus.
El Regne Unit després de rebre 175.000 treballadors calcula que ha tingut uns guanys nets de 500 milions de lliures.
Irlanda ha rebut 85.000 treballadors de l’Est i te una de les taxes d’atur més baixes de Europa
A Suècia, sense restricció de cap tipus, va rebre 21800 treballadors, o sigui que no va patir cap allau. En canvi els països que van posar mes restriccions Alemanya i França, tenen una situació econòmica delicada i taxes d’atur “in crescendo”.
Espanya també estava en el grup dels restrictius.
Si la ONU ha calculat que faran falta 14 milions d’emigrants en els pròxims 50 anys per compensar l’envelliment de la població occidental europea, n’hauríem de treure conclusions.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas : " quan es tracta de Catalunya, a l...
-
M’acaben d’entrevistar, s’interessen per el blog, la veritat que voldria dedicar-hi més temps, i potser obrir la possibilitat de comentaris,...
-
Conseqüències d'una nevada s’ha interromput el subministra elèctric a grans zones de Catalunya, creant caos i pèrdues econòmiques. A h...
-
comença el dia des de la finestra del Gran Hotel, al fons, el riu Congo El meu primer dia al cor de l’Àfrica. Primer, visita a la Missió Ele...
1 comentari:
Trist (i ridicul)el final d'en Maragall
Publica un comentari a l'entrada