dimecres, de maig 2

Intercanvi parlamentari

Les sessions han estat molt interessants. A Mèxic preocupa molt la emigració, principalment el mur que construeix Bush a la frontera.
Hem parlat de si no seria millor, respecta el dret a la lliure circulació i per part dels països receptors controlar efectivament el treball no regulat. Si facilitéssim la entrada també seria més fluida la sortida i s’afavoriria el treball de temporada.
La segona font d’ingressos a Mèxic després del petroli són les remeses que envien els emigrants. Són molts recursos que ajuden a les famílies a viure però no generen riqueses ni llocs de treball. Per altra banda Mèxic no té refineries i ha d’importar el petroli que exporta. Necessita desesperadament crear llocs de treball, és un altra motiu per interessar-se per Espanya ja que el turisme ha estat clau per la transformació econòmica de l’Estat.
Ens portaran a Cancun on ens entrevistarem amb les companyies hoteleres amb una gran participació de capital espanyol i català.
Sobre el canvi climàtic, estan molt preocupats ja que l’estan notant i han agraït la meva intervenció. Hem quedat que establirem canals estables d’ intercanvi d’informació.
Ens ha rebut el president Felipe Calderón durant una hora i mitja. Ha di que pretén mantenir relacions fluides amb Cuba i Venezuela. Que en prengui nota el PP. El que els preocupa enormement és el tràfic de drogues. Hi estan invertint molts mitjants, però tothom sap que és una guerra perduda.
Ens haurem de plantejar la legalització de les drogues, el que és diu fora de micròfon.
Al vespre a l’ambaixada he conegut a exiliats republicans catalans.
(veure notíces de diaris mexicans)

http://www.nuevoexcelsior.com.mx/27_2875.htm

http://www.hosteltur.com/noticias/41919_mexico-espana-promoveran-leyes-turismo-sexual.html - 22k - En caché

http://www.spanish.xinhuanet.com/spanish/2007-05/02/content_423517.htm - 8k - En caché -

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...