dimecres, de març 29

Llamazares imita al PP i eleccions a Israel

La fel de ICV encomana a IU.
El PP ha descobert una tàctica parlamentaria per avortar els acords PSOE amb ERC. Quan un grups presenta una esmena a una iniciativa parlamentaria, aquesta es pot transaccionar, es a dir posar-se d’acord i modificar el text a gust de tots dos , el que es coneix com una esmena transaccional. Això dona marge per negociar, ja que les esmenes s’entren al registre abans del Ple i mentre duren els debats hi ha marge per acostar posicions. Quan no hi han majories, és una pràctica molt efectiva i el resultat és molt democràtic ja que reflexa una suma de voluntats..
ERC i PSOE vam votar conjuntament moltes iniciatives gràcies a aquest procediment fins que el PP va descobrir que hi ha una norma al reglament que permet que si algun grup s’oposa a la transaccional s’ha d’acceptar la esmena tal com es va entrar a registre, amb el que es perd la flexibilitat i es fa més difícil votar conjuntament.
Fins ara només ho feia al PP i principalment contra ERC.
Doncs, ahir, per sorpresa de tota la cambra, el Llamazares es va oposar a una transaccional entre les esmenes de PSOE, ERC i CiU a una iniciativa del PP, sobre la política del Estat Espanyol respecte a Cuba.
Per el PP només hi han dos països on no es respecten els drets humans Cuba i Veneçuela, ERC vam insistir que perquè Cuba pode´s avançar en el respecte dels drets humans necessitava ser respectada i ajudada, trencant l’embargament, en això l’Estat Espanyol té la responsabilitat de insistir a la UE en la suspensió de la Llei Helms-Burton. El PP recolza la política d’embargament d’USA, per això aprovar aquesta iniciativa significava obrir una escletxa en aquest “bloc”.
Llamazares ho va impedir, es va sentir exclòs, o simplement forma part d’anar a totes contra ERC.

Eleccions a Israel
Des de lluny no m’atreveixo a fer un anàlisi, els amics em diuen que hi ha una mica d’optimisme en quan és possible un govern de centre-esquerra, però per altra part percebeixen una degradació de la democràcia, la participació ha estat la més baixa de la història i els àrabs israelians quedaran al marge de qualsevol coalició.
El partit laborista que centrava el seu discurs en la situació social, molt degrada després de les polítiques liberals del Netaniahu, s’ha vist fora del debat els darrers dies quan Ehud Olmert, l’ ex-alcalde que va construir sobre els terrenys annexionats il·legalment, clar, de Jerusalem Est, ha començat ha parlat de accions unilaterals, de delimitar fronteres pel seu compta i una vegada més enganya als israelians oferint solucions que no ho seran, perquè no es vol comptar amb els palestins.
També l’aparició del partit dels pensionistes és una altra senyal del desengany en els partits tradicionals. El Kadima com estava previst ha guanyat però no per majoria, diuen que els inquieta la crescuda d’un personatge sinistre com és en Liberman i que els ha decepcionat Meretz. El Likud s’ha enfonsat i espero que el Netaniahu surti pe sempre del mapa polític.
Aquí al Congrés mentre al hemicicle hi havia una compareixença súper avorrida i súper llarga del Zapatero he rebut a una delegació de ONG’s que treballen per Palestina. Hem aconseguit redactar un comunicat conjunt . Demà el publicaré. Demanen més contundéncia, no entenen perquè es té tanta cura en criticar als governs d’Israel quan viola constantment les lleis internacionals. Que m’ho diguin a mi.
Al mig hem dinat entrepans tot preparant el discurs de demà per el debat de l’Estatut, tot està a punt, jo en paral·lel preparo la votació de la llei del Medicament. Hi han centenars d’esmenes i s’han de votar demà per la tarda, després del Ple. Hi ha qui diu que els polítics no treballem. No en tenen ni idea.

Nota: Eurogames 2008, l’esdeveniment esportiu i cultural gai lèsbic més important d’Europa es celebrarà a Barcelona del 24 al 27 de juliol del 2008.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...