dissabte, de març 18

A Teotihuacan amb Esmeralda


Abans d’ahir em van proposar assistir al Fòrum de l’Aigua a Mèxic, a una reunió de legisladors. Així que avui he arribat a Mèxic a les 6 del matí amb un altra diputat del PP i el lletrat de la Comissió de Medi Ambient, per cert català.
Al arribar ens han dit que hi ha també una delegació del Senat i que si ens afanyem a fer les gestions ens podem afegir a visitar les piràmide amb una experta que ens farà de guia.
Dit i fet, després de passar 11 hores a l’avio he anat a visitar les piràmides de Teotihuacan.
Pel camí hem tingut ocasió de veure l’amuntegament de cases i mes cases que cobreixen la terra com un immens mantell. A la ciutat de Mèxic hi viuen 21 milions de persones i es preveu que cada anys se n’hi afegiran 300.000 més.
Els embussos són normals, però la gent ho assumeix, hi ha gent venent menjar pel mig de l’autopista. .
El que ha valgut la pena és conèixer a Esmeralda. Una gran experta en la història de Mèxic, ella mateixa ha investigat les excavacions del que va ser una ciutat de 200.00 habitants abans de ser ocupada pels asteques, avui només un 20% està a la superfície. Hem tingut ocasió de parlar sobre la història de Mèxic, del poc que es coneix entre els mateixos mexicans, i no cal dir de la visió que encara es té des d’ Espanya de l’Amèrica llatina.
Ja per la tarda, assegudes a la terrassa del centre cultural espanyol, hem acabat la jornada de reflexió coincidint en que cal una revisió històrica del que va representar la invasió del continent, potser aleshores alguns entendríem el perquè a Bolívia hi ha de president Evo Morales, i Gustavo de Aristegui (portaveu del PP a Exteriors) no s’atreviria a usar la expressió “populismo indígena”.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...