dilluns, de juny 26

¿Encara som a Shengen?

Els meus fills estan estudiant a Amsterdam, la capital internacional dels estudiants, això em fa estar en contacte amb una població internacional flotant que va d’un lloc a l’altre, no fa gaire em va cridar l’atenció la nota d’alarma que circula entre la població estudiant sobre els controls policíacs de l’Estat Espanyol. Succeeix que hi han estudiants que decideixen venir a passar vacances a Barcelona i a vegades, ja se sap, els hi ha caducat el visat. Ells creuen que són a Shengen i que es poden moure lliurament, ja que teòricament no hi han fronteres,
Un noi coreà que si li havia acabat el visat i estava esperant la renovació se li va ocórrer venir de vacances a Barcelona i ha acabat expulsat cap a Corea.
Arrel d’això vaig fer unes preguntes per escrit al govern espanyol i per sorpresa meva s’han publicat en un diari de Girona.

El grup parlamentari d´ERC al Congrés dels Diputats va presentar ahir al registre de la Cambra Baixa una bateria de preguntes en què reclama explicacions pels motius pels quals els immigrants sense papers que intenten accedir a la Península pel pas fronterer de la Jonquera són retornats sense assistència jurídica.L´escrit de la diputada d´Esquerra Republicana Catalana (ERC), Rosa Maria Bonàs i Pahisa assenyala que en el que va d´any un total de 83.409 estrangers que intentaven entrar a l´estat per les fronteres de França i Portugal van ser retornats sense que se´s donés l´oportunitat de posar-se en contacte amb un representant legal.És per aquest motiu que demana al Govern espanyol si pensa aplicar la legislació espanyola d´estrangeria que els dóna dret a la tutela judicial efectiva independentment de quin sigui la situació legal en què es troben. Dret a una tutela judicialTambé pregunta a l´executiu de Zapatero si pensa respectar la sentència del Tribunal Constitucional «que determina que l´estranger o immigrant que es troba sotmès a un poder públic espanyol, encara que no hagi entrat a l’estat té dret a una tutela judicial efectiva», i si «la pràctica de controls sistemàtics de persones en les fronteres interiors de la UE suposa que l’estat espanyol ha suspès el tractat de Schengen».
A vegades part de la nostra feina no passa desapercebuda.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...