diumenge, de juny 4

Visca la desinformació

Fa uns dies em vaig dedicar a comparar article per article l’estatut del 30 de setembre i el de La Moncloa, vaig anar marcant en blau tot el que s’havia suprimit.
La pàgina més blava és la del finançament, on la retallada em va deixar sense alè.
Dons bé, avui llegeixo un article al diari El PUNT d’un escriptor, Jordi Cabré, no confondre amb el magnífic Jaume Cabré autor de Senyoria entre altres.
Aquest senyor Jordi Cabré no sé si s’ha llegit l’Estatut de La Moncloa perquè sembla que parli encara del de 30 de Setembre,
Parla d’un model sense la LOFCA, de l’establiment de la bilateralitat, d’una única administració tributaria, i diu que els ciutadans de Catalunya ens quedarem el 51% DE L’IRPF i de l’IVA i el 58% dels impostos especials.

Em costa de creure que algú que escriu en un diari, se suposa amb la finalitat de informar, pugui ser tan frívol per no ser malpensada, aquest senyor no s’ha pres la molèstia de llegir l’Estatut de La Moncloa, no s’ha enterat de que l’Estatut Mas-Zapatero introdueix la LOFCA com a principi rector dels sistema, que desapareix la bilateralitat i desapareix la primacia de l’Estatut sobre la legislació estatal.
Es suprimeix la capacitat normativa i la responsabilitat fiscal sobre tots els impostos per part de la Generalitat.
La competència que hi avia sobre els impostos suportats a Catalunya es redueix als tributs propis de la Generalitat i als cedits parcialment.
No hi haurà una agencia tributaria única, sinó TRES!!!
Te raó quan diu que rebrem el 50 % de la IRPF, de l’IVA i el 58% dels impostos especials, el que no sap el senyor Jordi Cabré (escriptor) o no ho vol dir és que l’Estat ho “anivellarà” amb el fons de suficiència, tal com va dir el Secretari d’Estat d’Hisenda “El total va a ser el mismo”
I el Sr. Jordi Cabré (escriptor) ens recomana que ho acceptem com un gran avenç. No Sr.Cabré, ja n’hi ha prou de cornuts i pagar el beure.
A alguns encara ens queda dignitat.

Sobre EL JUDICI 14 de febrer declaracions de Oriol Junqueras i Joaquim Forn Antoni Bassas :   " quan es tracta de Catalunya, a l...